Primaria comunei Comana:

Str.Primaverii nr. 13, cp. 907080

Telefon: +40/241/859.444

Fax: +40/241/859.444

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 


 

Comuna Comana este formată din trei sate: Comana, Tătaru şi Pelinu. Satul Comana era în secolul XIX un mic dar vechi sat turcesc a cărui dată de înfiinţare nu se cunoaşte. Acest sat se numea Mustafa ACI, numit de românii veniţi după 1877 MUSTAFACI. Traducerea numelui în limba română ar fi „Mustafa de lângă pom”. În ambele versiuni era probabil vorba de Mustafa, unul dintre primii locuitori ai satului.
      Actualul nume al satului i-a fost atribuit după numelşe unuia dintre primii locuitori ai lui, Teodor Comănescu. Primii colonişti au venit după 1877, dar un grup masiv de împroprietăriţi a venit în anul 1893 din Albeşti şi Urluiasca, judeţul Olt.
      Satul Tătaru a fost întemeiat de tătarii care s-au retras din Crimeea. Primii colonişti tătari au găsit în momenztul venirii trei bulgari care aveau o mică fermă agricolă şi o moară de vânt. Majoritatea locuitorilor erau săraci şi lucrau pe pământul celor mai avuţi din sat. Vechea denumire a satului Tătaru era AZAPLAR care în traducere liberă înseamnă „apă adâncă”.
     Satul Pelinul era unul din cele mai vechi sate turceşti din această zonă ca şi Mustafaci. După 1877 după plecarea în cea mai mare parte a locuitorilor turci, majoritatea locuitorilor o formau tătarii. Primii colonişti români care au primit pământ aici au fost mocanii din Sibiu. Printre aceştia se numărau Stoia, Paraipan şi C. Nistor. Vechea denumire a satului era CARACHIOI care în traducere liberă înseamnă „satul negru” din cauza secetei cumplite.

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, .pdf reader :.

2013 © Primaria comunei Comana.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.